Alternext-index start met 57 aandelen

De All-Share index van Alternext zal bij zijn start op 4 september 57 aandelen tellen. Daarvan noteren er 54 in Parijs en 3 in Brussel. Dat blijkt uit een persbericht van Euronext.

(tijd) De graadmeter van alle op Alternext genoteerde aandelen wordt op dagbasis berekend. De aandelen worden gewogen naar marktkapitalisatie. Als basis wordt 1.000 genomen op 30 december 2005. De index zal bij elke listing en delisting wijzigingen ondergaan. Bedrijven die op Alternext hun intrede doen, zullen twee weken na de start van de handel worden opgenomen in de index.

Met de 57 huidige aandelen bedraagt de totale marktkapitalisatie momenteel ongeveer 2,5 miljard euro. De virtuele stijging van de index sinds begin dit jaar bedraagt ongeveer 18 procent.

Alternext is een markt voor small- en midcapondernemingen gereguleerd door de beurs, met vereenvoudigde toegang tot de kapitaalmarkt. Dit beursinitiatief biedt aangepaste noteringseisen voor kleine en middelgrote ondernemingen uit alle sectoren van de economie, waarbij publicatie-eisen wel worden nagekomen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud