Aluminiumbewerker Coil wil 1,5 miljoen euro ophalen

(tijd) - De aluminiumbewerker Coil in Landen wil via een kapitaalverhoging 1,5 miljoen euro ophalen. Het geld wordt gebruikt om de nieuwe productielijn in het Duitse Bernburg mee te financieren. De gehanteerde techniek voor de kapitaalverhoging is vrij nieuw voor ons land.

'De door Coil gehanteerde techniek is goed ingeburgerd bij kleine beursgenoteerde vennootschappen in Frankrijk. Maar in ons land is de operatie nog ongebruikelijk', zegt BenoƮt Van Den Hove, afdelingshoofd van de juridische dienst bij ING. Die bank begeleidt de operatie.

Elke aandeelhouder krijgt per bestaand aandeel twee verschillende warrants.

Met drie warrants van het eerste type kan de aandeelhouder tussen 1 en 26 november 2004 een nieuw gewoon aandeel kopen tegen 8 euro per aandeel. Bij de aankoop van een nieuw aandeel krijgt de aandeelhouder nog eens een warrant van het tweede type. De aandeelhouders die niet op nieuwe aandelen willen inschrijven, moeten hun warrants van het eerste type voor 26 november verkopen. Nadien vervallen hun rechten.

Met vijf warrants van het tweede type kunnen de aandeelhouders vanaf 1 november 2004 en tot eind december 2005 ook inschrijven op nieuwe aandelen, maar dan tegen 15 euro per aandeel. Ze kunnen de warrants van het tweede type verkopen tot eind december 2005.

Met de warrants van het eerst type kan Coil in theorie 3,5 miljoen euro ophalen; met de warrants van het tweede type 1,14 miljoen euro. 'Maar ik ga ervan uit dat niet alle warranthouders inschrijven op aandelen', zegt algemeen directeur Tim Hutton. 'Coil mikt op een kapitaalverhoging van zowat 1,5 miljoen euro.'

Eerder dit jaar stonden vooral de kleine aandeelhouders huiverig tegenover de geplande kapitaalverhoging omdat een grootaandeelhouder zijn aandelen nog niet had volgestort. Concreet gaat het om Keenexcess, de vennootschap waarachter Charles Van Der Haegen schuil gaat. Van Der Haegen is de voormalige gedelegeerd bestuurder van Coil. Hutton wimpelt de bezwaren weg: 'Het kapitaal dat Coil met de operatie wil ophalen, is maar een fractie van de investering in Duitsland en bovendien is de verwachte return groot.' Coil investeert 19,5 miljoen euro in de productielijn in het Duitse Bernburg. De lijn is volgens Hutton in januari volgend jaar operationeel.

Hutton herhaalde gisteren nog dat er geen concrete plannen zijn om het andeel van de beurs te halen of om met een strategische partner in zee te gaan. EC

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud