Amerikaanse miljardair zou aandeel ITV in Arsenal willen overnemen

De Amerikaanse miljardair Stan Kroenke zou met de Britse mediagroep ITV onderhandelen om de 9,9 procent die de mediagroep in de Britse voetbalclub Arsenal bezit, over te nemen. Dat schrijft de Britse pers maandag.

(belga) Kroenke is behalve rijk ook geïnteresseerd in verschillende sporttakken. Zo bezit hij in de VS de voetbalploeg Colorado Rapids, het basketbalteam Denver Nuggets en de Colorado Avalanche, een hockeyploeg.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes bezit Kroenke iets meer dan twee miljard dollar (1,5 miljard euro) en zou hij zijn fortuin te danken hebben aan de immobiliënsector.

Arsenal staat genoteerd op Ofex, een secundaire effectenmarkt, en het aandeel van de club was vrijdag 6,65 pond (9,84 euro) waard, het hoogste bedrag sinds het begin van de notering in 1995. De totale waarde van de club wordt op 404 miljoen pond (596 miljoen euro) geschat. ITV zou het juiste moment afwachten om zijn participatie in Arsenal te verkopen. De recente stijging van de aandelen en de verkoop van één procent van het kapitaal door Daniel Fiszman, de voornaamste aandeelhouder, wakkeren de speculaties rond een mogelijke overname aan.

Niemand van ITV was beschikbaar voor commentaar op die informatie. Een bron bij de voetbalclub heeft benadrukt dat de gesprekken die ITV misschien heeft, "buiten" de club worden gevoerd aangezien het gaat over aandelen die ITV bezit. De bron gaf wel aan dat de grote aandeelhouders een verkoop niet zien zitten.

Vier van de vijf voornaamste aandeelhouders van de club bezitten ongeveer zestig procent van het kapitaal, wat een verkoop bemoeilijkt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud