Amerikaanse rechtszaak ICOS terug naar lager niveau

(belga) - De rechtszaak die Scanner Technologies heeft ingespannen tegen ICOS Vision Systems wegens een vermeende inbreuk op het octrooirecht is door het Amerikaanse Hof van Beroep herzien en terug verwezen naar een lager geplaatste rechtbank. De uitspraak in eerste aanleg was ICOS gunstig. Dat meldt ICOS, een wereldleider inzake inspectiemachines voor halfgeleiders, vanuit het hoofdkantoor in Heverlee.

Eerder bereikten ICOS en Scanner Technologies al een minnelijke schikking voor de in de VS verkochte 3D BGA inspectiesystemen met een lichtbron. ICOS betaalde hierbij 340.000 euro. De nog hangende rechtszaak heeft betrekking op de 3D BGA systemen die twee lichtbronnen gebruiken.

Het Hof van Beroep sprak zich niet uit over de vraag of een ICOS-product een inbreuk maakte op een Scanner-octrooi, maar oordeelde in tegenstelling tot de eerste rechter dat deze patenten ook betrekking hebben op systemen met meer dan een lichtbron. De lagere rechter moet rekening houden met deze interpretatie.

ICOS stelt in een mededeling dat het ondanks deze uitspraak nog altijd meent te beschikken over valabele argumenten om voor de eerste rechter de eis van Scanner te weerleggen en overtuigd blijft dat het geen inbreuk pleegde op de patenten van dit bedrijf.

Omdat in de VS slechts een beperkt aantal van deze producten verkocht werden, denkt ICOS niet dat een negatieve uitspraak een voelbare weerslag heeft op zijn bedrijvigheid. Als de rechter Scanner gelijk geeft, zal ICOS deze producten in de VS nog enkel kunnen verkopen met een licentie van dit bedrijf.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud