Analisten vinden bod aan de lage kant

(tijd) - De financieel analisten vinden het bod van 13,5 euro voor een aandeel van Telindus aan de lage kant. Ze menen dat Telindus eigenlijk al jaren is ondergewaardeerd. Een bod van 14,5 euro of zelfs van 16 à 17 euro is volgens sommigen meer op zijn plaats. Toch zijn ze niet verrast door het overnamebod.

Analisten vinden de prijs die Belgacom wil betalen voor Telindus te laag. 'Bekijken we het waarderingsmodel dat een tijdje geleden werd gebruikt voor de verkoop van Arche in Frankrijk, dan moet Belgacom 16 à 17 euro betalen per aandeel Telindus. Arche is een goede vergelijking, want het is net als Telindus actief in het maken van netwerken en levert ook de diensten errond. Bovendien is het ook pan-Europees', zegt Jean-Marc Mayeur van ING.

'De timing is misschien een beetje voorbarig omdat het herstructureringsplan van Telindus nog niet is afgerond. De onderneming zit nog altijd met niet-rendabele activiteiten in het buitenland. De vraag is dan ook of de familie Cordier er zal op ingaan. Misschien wachten ze liever nog, zoals twee jaar geleden', stelt Wim Lewi van Fortis. Volgens Mayeur heeft Belgacom het net slim gespeeld omdat het nu al een bod uitbrengt.

Ook over de raakvlakken tussen Telindus en Belgacom zijn de analisten verdeeld. Lewi vindt het logisch dat een telecomoperator die vecht voor de voetbalrechten, ook over een correct netwerk wil beschikken om die voetbalrechten te benutten. Het verbaast hem dus niet dat Belgacom dat netwerk, Telindus, dan koopt omdat het er zelf geen heeft.

Peter van Assche van Dexia vraagt zich echter af: 'Wat moet Belgacom als lokale speler met die buitenlandse activiteiten van Telindus? Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren met de activiteiten van Telindus in Hongkong?'

Dat er een tegenbod komt van andere partijen lijkt de analisten weinig waarschijnlijk. 'Het bod van Belgacom is wel laag, maar net niet laag genoeg om een tegenbod de doorslag te doen geven', meent Van Assche. 'Deze zomer deden geruchten de ronde dat France Télécom en BT interesse hadden. Dat zou kunnen, omdat die net als Telindus pan-Europees actief zijn', vindt Mayeur dan weer.

23924777

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud