'Andlinger wil belang Global Graphics niet langer verkopen'

(tijd-nieuwslijn) - Andlinger, de referentieaandeelhouder van Global Graphics, wil zijn belang van 31 procent niet langer verkopen. Dat verklaarde Johan Volckaerts, gedelegeerd bestuurder van Global Graphics, zaterdag op de Dag van de Tips van de beleggersvereniging VFB.

Eerder luidde het dat Andlinger wachtte op een koers tussen 12 tot 15 euro om te verkopen. De koers schommelt op dit ogenblik rond 11 euro.

Volgens Volckaerts is Andlinger niet langer geneigd te verkopen nu Global Graphics een akkoord sloot met Microsoft. De Amerikaanse softwaregigant komt eind 2006 met een nieuw besturingssysteem op de markt, Windows Vista. Microsoft wil met het XPS Viewer-formaat in Vista de concurrentie aangaan met de Acrobat Reader van Adobe Systems, totnogtoe bij pc-gebruikers het populairste formaat om documenten te openen en af te drukken.

'Microsoft beschikt zelf niet over de expertise voor de zogenaamde RIP-software die nodig is om documenten te printen', zei Volckaerts. 'Het bedrijf kon moeilijk te raden gaan bij concurrent Adobe. Daarom koos Microsoft voor het kleine Global Graphics.' De topman zegt 'aan de vooravond van iets geheel nieuws' te staan, maar zegt pas over zes maanden de precieze impact te kunnen inschatten. 'De printerfabrikanten beraden zich nu of ze een licentie nemen op onze RIP-software, of zelf eigen software ontwikkelen. Lexmark bijvoorbeeld heeft een belangrijke eigen softwaredivisie en koopt meestal geen licenties.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud