Advertentie
Advertentie

Antwerpse diamantsector stelt conferentie uit

©Dominic Verhulst

Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) meldt dinsdag dat het zijn conferentie uitstelt als gevolg van de wereldwijde crisis en de huidige marktomstandigheden. De Antwerp Diamond Conference was gepland voor 17 en 18 november en is traditioneel hét evenement op de internationale diamantkalender.

(belga) - 'Door de onrust op de financiële markten lijkt het ons verstandiger om te wachten tot het ergste van de crisis voorbij is en de globale marken zich min of meer zich stabiliseren', verduidelijkt Freddy Hanard, gedelegeerd bestuurder van AWDC.

'Het lijkt logisch om aan te nemen dat de tanende economie zijn weerslag zal hebben op de verkoop van luxeartikelen. Anderzijds zou het gebrek aan consumentenvertrouwen in traditionele aandelen, obligaties en andere financiële instrumenten kunnen leiden tot een toenemende vraag naar diamant en diamantjuwelen als meer solide investering. Toch zijn we van oordeel dat het onze prioriteit is om nu de nadruk te leggen op de directe noden van onze diamantsector.'

Als spreker tijdens de gala-avond stond dit jaar de Engelse businessmagnaat Richard Branson op de agenda. De conferentie zou in het teken staan van 'Diamant, een symbool van waarde', met onder meer een debat met verschillende sprekers van luxemerken. Het AWDC onderzoekt mogelijke data voor een diamantconferentie in 2009.

Het AWDC beklemtoonde maandag al de crisis, naar aanleiding van een studie over het belang van de diamantsector, en wees op een dreigend vertrek van de diamantsector uit Antwerpen. Daarbij werd tevens met een beschuldigende vinger gewezen naar het bewarende beslag op diamanten voor een waarde van 150 miljoen euro waardoor de Antwerpse diamanthandel wordt verstoord.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud