Antwerpse haven zoekt nieuwe loodsen

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen lanceert een marktbevraging voor de beloodsing van zeeschepen in de Antwerpse haven en voor het meren en ontmeren van de zeeschepen in de haven.

(belga) - Dat maakt het bedrijf maandag bekend. Die taken worden nu uitgevoerd door Brabo, dat de concessie bij een vorige bevraging kreeg toegewezen.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich kandidaat stellen voor een of voor beide concessies, die vanaf 1 januari 2011 ingaan. De toewijzing voor de beloodsing gebeurt voor acht jaar. Voor het meren en ontmeren van zeeschepen geldt een looptijd van vier jaar, die een keer met eenzelfde periode verlengd kan worden. Beide diensten moeten 24 uur per dag operationeel zijn, 7 dagen op 7.

De toewijzing zal onder meer gebeuren op grond van de aantrekkelijkheid van de tarieven, stelt het Havenbedrijf. Er zal ook rekening worden gehouden met het milieuvriendelijke karakter van de aangeboden diensten. De maatschappelijke zetel van het bedrijf moet in België gelegen zijn en de kandidaat moet voldoende waarborgen kunnen bieden qua financiële draagkracht, technische bekwaamheid en kwaliteitsvolle dienstverlening.

Het Havenbedrijf organiseert een informatievergadering op 20 januari en verwacht de schriftelijke kandidaturen uiterlijk op 26 maart om 11 uur.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud