Apple moet wellicht cijfers herzien en stelt resultaten uit

Apple Computer, de maker van de iPod, moet wellicht zijn resultaten herzien nadat een intern onderzoek heeft aangetoond dat er in het verleden verdachte toekenningen van opties hebben plaatsgevonden. Dat schreef Apple vannacht in een persbericht.

(tijd) Het bedrijf heeft een filing van de kwartaalcijfers bij de betreffende autoriteiten uitgesteld, terwijl de situatie verder wordt onderzocht. Apple heeft nog niet gezegd welke periodes moeten worden herzien of hoe groot de last zal zijn om de onterecht uitgekeerde opties te vergoeden.

Apple gaf in juni al aan dat het een intern onderzoek verrichtte naar de toekenning van opties in de periode 1997 tot 2001. Inmiddels is meer bewijs gevonden van onregelmatigheden. Een van de toekenningen die werd bekeken, betrof er een destijds aan bestuursvoorzitter Steve Jobs.

De onderneming heeft overigens een - in dergelijke situaties standaard - formulier ingediend bij de SEC waarin wordt gesteld dat eerdere persberichten niet meer per se vertrouwd kunnen worden.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud