Arcelor en Mittal benoemen Junck tot gedelegeerd bestuurder

Mittal Steel en Arcelor hebben Roland Junck, momenteel senior executive vice-president van Arcelor, gekozen als Chief Executive Officer (CEO) van de fusiecombinatie. Dat hebben beide bedrijven vrijdag bekendgemaakt in een persbericht.

(tijd) Aditya Mittal is benoemd tot financieel directeur (CFO) van het bedrijf. Hij zal daarnaast verantwoordelijk zijn voor de Amerikaanse activiteiten op het gebied van plat staal.

De huidige gedelegeerd bestuurder van Arcelor, Guy Dollé, zal geen rol spelen in het bestuur van de nieuwe combinatie, zo werd vrijdag duidelijk tijdens een conference call naar aanleiding van de benoeming. Dollé heeft zich altijd fel verzet tegen een fusie met Mittal Steel.

De andere vier leden van de nieuwe Raad van Bestuur zijn Michel Wurth, die de rol van senior executive vice president van flat products Europe zal vervullen, Malay Mukherjee, die senior executive vice president Stainless, Mining, Asai & Africa wordt, Gonzalo Urquijo, senior executive vice President Long Products and Distribution en Davinder Chugh, senior executive vice president Shared Services.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud