Arcelor en Mittal leveren beide 3 leden Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van de fusiecombinatie Arcelor Mittal zal uit zes leden bestaan, waarvan er drie afkomstig zijn van Mittal en drie van Arcelor. Het bedrijf krijgt een nieuwe chief executive officer (CEO). Dat heeft chairman Joseph Kinsch van Arcelor woensdag gezegd tijdens een conference call.

(foto belga) Joseph Kinsch

(tijd) - Daarmee is duidelijk geworden dat de huidige gedelegeerd bestuurder van Arcelor, Guy Dollé, die rol niet zal vervullen in de nieuwe combinatie. Dollé heeft zich altijd fel verzet tegen een fusie met Mittal Steel.

In de eerste plaats vervult Joseph Kinsch zijn functie als chairman ook bij Arcelor Mittal. Lakshmi Mittal zal als president fungeren. Aditya Mittal, de huidige financieel directeur van Mittal Steel, heeft al eerder aangegeven niet in de directie van de onderneming plaats te gaan nemen.

Kinsch stelde tijdens de conference call dat beide bedrijven in de afgelopen dagen lange discussies hebben gevoerd over de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur. Aanstaande vrijdag worden de namen van de nieuwe bestuursleden bekendgemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud