Arcelor lanceert uitrookbod op Usinor

(tijd-nieuwslijn) - Het Luxemburgs-Frans-Spaanse staalconcern Arcelor lanceert een uitrookbod op de aandelen-Usinor die het nog niet in handen heeft. Dat maakt Usinor bekend in een persbericht. Wanneer het bod van start gaat, wordt niet meegedeeld.

Arcelor heeft momenteel 250,7 miljoen aandelen-Usinor in handen, hetzij 98,99% van het kapitaal een 99,57% van de stemrechten. De groep wil nu ook de resterende 1.094.006 aandelen-Usinor verwerven via een uitrookbod tegen 15 euro. Als de aandeelhoudersvergadering van Usinor op 30 december 2004 instemt met de uitkering van een uitzonderlijk dividend van 1,92 euro, zal de prijs van het uitrookbod vanaf 31 december 2004 terugvallen tot 13,08 euro.

Om het uitrookbod te kunnen uitvoeren moet het aandeel-Usinor, dat op 20 augustus 2002 geschrapt werd van de eerste markt van Euronext Parijs en op 24 februari 2003 ook werd teruggetrokken uit het compartiment van de geschrapte aandelen, opnieuw worden ingeschreven in laatstgenoemd compartiment. Na het uitrookbod zal het aandeel-Usinor definitief van de beurs verdwijnen.

Momenteel kunnen de aandeelhouders-Usinor hun aandelen nog steeds omruilen in aandelen-Arcelor, in een ruilverhouding een voor een. Als het openbaar uitrookbod van start gaat, komt deze ruilmogelijkheid te vervallen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud