Arcelor lanceert vijandig overnamebod op Canadese Dofasco

(tijd-nieuwslijn) - De staalgroep Arcelor lanceert een vijandig overnamebod op zijn Canadese sectorgenoot Dofasco. Het bod waardeert Dofasco op 3,2 miljard euro. Dat meldt Arcelor in een persbericht.

'Dit is de grootste investering van Arcelor in Noord-Amerika tot op vandaag', zegt gedelegeerd bestuurder Guy Dolle in het persbericht. 'Het is een logische stap'. Arcelor en Dofasco zetten eerder een joint venture op in Ontario. Arcelor wil van Dofasco zijn basisplatform maken in Noord-Amerika.

Het gaat hier om een vijandig overnamebod. 'In de eerste jaarhelft zijn er verschillende contacten geweest tussen de twee partijen maar die kwamen uiteindelijk niet tot een akkoord', staat te lezen in het persbericht.

Arcelor biedt 56 Canadese dollar per aandeel Dofasco. Dat is een premie van 27,3 procent in vergelijking met de koers van dinsdag en een van 46,4% tegenover de koers op 10 november, de dag dat mediaberichten overnamespeculatie in de hand werkten.

Het bod loopt minstens 60 dagen en wordt als succesvol beschouwd als minstens de helft van alle gewone aandelen zijn aangemeld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud