Arcelor Mittal stelt nieuw dividendbeleid voor

Arcelor Mittal heeft een nieuw dividendbeleid voorgesteld waarbij ieder jaar 30 procent van de nettowinst wordt uitgekeerd aan aandeelhouders.

(tijd) De uitkering vindt plaats door middel van een jaarlijks basisdividend en wordt aangevuld met de inkoop van eigen aandelen. Dat heeft het staalconcern woensdag bekendgemaakt.

Arcelor Mittal stelt een jaarlijks basisdividend voor van 1,30 dollar(circa 1,00 euro), dat een jaarlijkse minimum pay-out garandeert. Dit bedrag zou kunnen stijgen om de onderliggende groei van het bedrijf te weerspiegelen. De betaling van het dividend zal op kwartaalbasis plaatsvinden.

In aanvulling op het dividend, stelt de fusieonderneming een aandeleninkoopprogramma voor. De grootte van de aandeleninkoop zal worden bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarresultaten. De dividenduitkering en aandeleninkoop samen moeten de pay-out ratio op jaarlijks 30 procent brengen.

Het nieuwe dividendbeleid zal worden ingevoerd op 1 januari 2007. Aandeelhouders kunnen stemmen over het voorstel tijdens de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering.

Verder heeft Arcelor Mittal zijn vooruitzichten voor 2006 bevestigd van een pro-forma bedrijfskasstroom (ebitda) van 15 miljard dollar tot 15,6 miljard dollar.

Ook het waardeplan voor 2008 is herhaald. Dit betekent dat de gecombineerde onderneming voor 2008 nog steeds een bedrijfskasstroom van 20 miljard dollar als doelstelling heeft staan.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud