Arcelor onderzoekt overname Eramet

(tijd) - De Luxemburgse staalgroep Arcelor overweegt de mineralengroep Eramet over te nemen om het vijandig overnamebod van Mittal Steel af te slaan. Dat stellen bronnen dichtbij het dossier. Eramet wordt deels gecontroleerd door de Franse staat.

Volgens de financiële en overheidsbronnen van persagentschap Reuters is de overname van Eramet één van de mogelijke oplossingen die achter de schermen worden voorbereid. 'Maar het is niet noodzakelijk de oplossing die het bestuur van Arcelor zal nemen', luidt het. Volgens de bronnen wil Arcelor een grote acquisitie doen om zo buiten het bereik van Mittal Steel te blijven.

De overname van Eramet door Arcelor zou de verticale integratie betekenen van een staalgroep - een gebruiker van mineralen - en één van de leidinggevende mijndelvers van nikkel en mangaan. Deze twee elementen worden gebruikt bij de productie van kwalitatieve staalproducten. De overname van Arcelor door Mittal Steel is een horizontale transactie: 's werelds grootste staalgroep neemt zijn belangrijkste sectorgenoot over.

Het gerucht stuurde het aandeel van Eramet vrijdagnamiddag meer dan 5 procent hoger tot 100 euro. Eerder op de dag bereikte de mineralengroep met 103,7 euro zijn hoogste aandelenkoers ooit. Eramet heeft een marktwaarde van 2,4 miljard euro.

Bij Arcelor en het Franse ministerie was niemand onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud