Archimede wil 1,275 miljoen ophalen bij intrede op Vrije Markt

De ontwerper en verkoper van kinderkleding Archimede & Cie wil bij zijn beursgang op de Vrije Markt 1,275 miljoen euro ophalen, ofwel 29 procent van zijn kapitaal na de operatie. Beleggers kunnen inschrijven op het bod van 7 augustus tot en met 8 september, tenzij de inschrijvingsperiode vroeger wordt afgesloten. Dat blijkt uit het prospectus.

(tijd) De KMO uit Saintes (Nijvel) verhoogt met de beursintrede zijn kapitaal door de uitgifte van 303.571 nieuwe aandelen, tegen 4,2 euro per stuk. Daarnaast worden warrants uitgegeven die voor bijkomende 75.000 nieuwe aandelen kunnen zorgen.

Het kledingbedrijf wil het verse geld vooral besteden aan de uitbouw van een netwerk van eigen winkels. Archimede & Cie heeft momenteel reeds eigen winkels in Saint-Tropez, Woluwe en Maasmechelen. Topman Olivier Bottequin wil voor het einde van het boekjaar 2006-2007, dat op 30 juni wordt afgesloten, nog 2 nieuwe eigen winkels openen en 3 franchisecontracten in de wacht slepen. Hij kijkt o.m. naar een derde vestiging op de Cote d'Azur en winkels in Parijs en Rijsel.

Begin februari raakte bekend dat het bedrijf naar de Vrije Markt wilde trekken. Volgens de oorspronkelijke planning zou de groep begin juli zijn debuut maken op Euronext Brussel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud