Arinso legt alle gewicht op HR-outsourcing

(tijd-nieuwslijn) - Arinso, dat diensten levert voor personeelsbeleid, zal in de komende jaren geen dividend uitkeren en verwacht op korte termijn geen overnames.

Het wil de EUR 38,5 miljoen die het in kas heeft volledig gebruiken voor investeringen in zijn afdeling die het personeelsbeleid overneemt van grote bedrijven. Als die strategie mislukt, is een overname van Arinso door een grote speler waarschijnlijk, zegt Arinso-woordvoerder Luc Osselaer op het Euronext NextPrime/NextEconomy-event in Parijs.

Arinso voert voor het ogenblik studie-opdrachten voor acht van de grootste werkgevers ter wereld. Vijf daarvan zijn Europese bedrijven, drie ervan hebben hun hoofdzetel in de Verenigde Staten. Als die studies in een contract uitmonden, ligt de omzet voor Arinso per deal tussen EUR 25 miljoen en EUR 75 miljoen, gespreid over vier tot zes jaar. De contracten zouden volgens de woordvoerder zeker voor EUR 4 tot 5 miljoen inkomsten per jaar moeten zorgen.

Tegen eind 2003 wil Arinso een grote speler zijn in de sector voor het uitbesteden van personeelsbeleid. Als we daar niet in slagen, gaan we een alliantie aan met een grote speler, zegt Osselaer. "En zoals je weet is dat meestal een voorloper van een fusie."

De acht ondernemingen betalen voor het voorbereidend onderzoek EUR 50.000 tot EUR 100.000 aan Arinso. Te weinig om de kosten te dekken, legt de woordvoerder uit, maar toch mooi, omdat veel concurrenten de voorbereiding zelf financieren.

[Voor een ruimer aanbod van niet-vertraagd en uitgebreider bedrijfsnieuws, commentaren van analisten en handelaren, raadpleeg het abonneegedeelte nieuwslijn . U heeft er de keuze tussen een Compact formule en een Pro formule. Indien u het nieuws via het Tijd Realtime systeem wenst, bel dan 03/286.03.95 of mail info@tijdbeursmedia.be. Dit systeem stelt u in staat het nieuws te combineren met koersen en fundamentele data. Ons nieuws is eveneens te verkrijgen op de producten van Moneyline Telerate, bel hiervoor naar 02/772.10.00. Ook bij deze producten kan u koersen, nieuws en andere data combineren.]

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud