Asahi bezit meer dan 90% van Glaverbel en heropent bod

(tijd-nieuwslijn) - Het Japanse Asahi Glass heeft meer dan 90% van de Belgische glasgroep Glaverbel in handen. De definitieve resultaten zullen op vrijdag 12 april worden bekendgemaakt. Het bod zal dan aan dezelfde voorwaarden worden heropend.

Dat maakte Asahi bekend in een persbericht. Dat Asahi meer dan 90% van Glaverbel in bezit heeft, impliceert dat de investeringsgroepen OZ Management en Tudor Capital een deel van hun aandelen hebben verkocht. Volgens participatiemeldingen van Euronext Brussel hadden beide groepen samen een belang van 11,72%. Bovendien hielden naar verluidt ook andere groepen belangen aan die ze niet aan Asahi zouden verkopen.

Aangezien Asahi meer dan 90% in bezit heeft, moet de groep nu het bod heropenen. Asahi zal dit doen na de bekendmaking van de definitieve resultaten van het eerste bod op vrijdag 12 april. Het bod zal voor 15 werkdagen worden heropend. De voorwaarden blijven dezelfde, wat inhoudt dat Asahi de biedprijs van EUR 145 niet verhoogt. Veel waarnemers vermoeden dat OZ en Tudor een belang in Glaverbel hebben genomen om te speculeren op een verhoging van de biedprijs.

"We zijn bijzonder tevreden met het bod", stelt Masayuki Kamiya, directeur corporate planning bij Asahi, "we hebben er alle vertrouwen in dat we na het heropenen van het bod minstens 95% van de aandelen zullen verwerven." Asahi moet 95% in bezit hebben om een dwingend uitkoopbod te kunnen lanceren.

Foto: Shinya Ishizu, voorzitter van Asahi en Luc Willame, gedelegeerd bestuurder van Glaverbel (Photo News)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud