Advertentie

Ascencio neemt portefeuille JYP IMMO over

De vastgoedbevak Ascencio heeft alle aandeelbewijzen van de vastgoedvennootschap JYP Immo overgenomen. De transactie heeft een waarde van bijna 11,5 miljoen euro. De overname wordt volledig gefinancierd door leningen.

(tijd) De overgenomen portefeuille omvat 8 onroerende goederen, hoofdzakelijk gelegen in het Luikse. Uitgedrukt in oppervlakte gaat het om 12.490 vierkante meter, waarvan 90 procent handelspanden en tien procent kantoren. De betrokken panden worden onder meer verhuurd aan GB, Quick, Blokker en Zeeman.

De geschatte reele marktwaarde van de panden bedraagt 17,3 miljoen euro. De bruto investeringswaarde wordt geschat op 17,7 miljoen euro. Het onmiddellijke brutorendement bedraagt 7 procent. Alle panden zijn op dit ogenblik verhuurd, met een gemiddelde huurtermijn 7,5 jaar.

Ascencio financiert de overname volledig door leningen. Hierdoor stijgt de schuldenlast van de vastgoedbevak tot 27,9 procent, tegenover 20,5 procent voorheen. De waarde van de portefeuille van Ascencio stijgt met 10 procent.

Ascencio is actief in de sector van het commerciele vastgoed. De bevak beheert panden met een totale oppervlakte van meer dan 200.000 vierkante meter op 81 locaties. De totale waarde wordt geschat op 195 miljoen euro.

Laurent Willaert

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud