Ascencio ziet huurinkomsten licht dalen

©mfn online editor import

Vastgoedbevak Ascencio heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar de huurinkomsten met 2 procent zien afnemen ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. Dat blijkt donderdag uit een persbericht nabeurs. De daling is het gevolg van het vertrek van enkele huurders en enkele faillissementen. Met het oog op het verlengen van de huurcontracten, moest Ascencio ook enkele concessies toestaan op de huurprijzen.

(tijd) - De totale huurinkomsten kwamen uit op 8,9 miljoen euro, een daling met twee procent ten opzichte van de 9,3 miljoen euro die vorig boekjaar werd gerealiseerd. Ook het recurrent nettoresultaat kwam met 4,8 miljoen euro ruim 7 procent lager uit dan vorig jaar. Op nettobasis was er wel een verbetering: Waar in het eerste semester van vorig boekjaar een nettoverlies van 2,2 miljoen euro werd geboekt, was er nu een nettowinst van 4 miljoen euro. Het grote verschil is toe te schrijven aan minwaarden op de vastgoedportefeuille en de portefeuille met renteindekkende instrumenten in het vorige boekjaar.

De dalende trend van de vastgoedwaarderingen is gekeerd, zegt Ascencio. In het eerste semester was er slechts een negatief effect van 52.000 euro op een totale portefeuille van 259 miljoen euro. De bezettingsgraad nam licht toe van 92,3 procent tot 93,3 procent. SD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud