Associated Weavers enige grote producent getuft tapijt in Frankrijk

(tijd-nieuwslijn) - Balsan, dochtermaatschappij van Associated Weavers, blijft in Frankrijk over als enige grote producent van getuft tapijt. Dat zei general Managers Dries Bossuyt na de beslissing van concurrent Beaulieu International om twee Franse fabrieken op te doeken.

Het gaat om de twee Franse vestigingen van de vroegere Berry Floor-groep die getuft en geweven tapijt maken. De twee fabrieken zijn samen goed voor een omzet van 83 miljoen euro. De sluiting van de twee Franse vestigingen komt niet geheel onverwacht. De twee fabrieken zijn al een paar jaar verlieslatend als gevolg van de moeilijke situatie in de tapijtsector. De sector kampt met overcapaciteit en hoge grondstofprijzen en de dure euro zorgen voor een nooit geziene druk op de marges.

'Het is een eerste stap in de broodnodige afbouw van de productiecapaciteit in de sector. Het gaat hier echter niet over mastodontfabrieken', zegt Bossyut. 'Het zal waarschijnlijk wel in de kaarten van Balsan spelen'. Welke impact de veranderingen zullen hebben op omzet en marges is volgens Bossuyt moeilijk te voorspellen.

Associated Weavers is in Frankrijk marktleider op de tapijtenmarkt en heeft er 2 productiesites in Arthon en Neuvy-St-Sepulchre, samen goed voor een productiecapaciteit van meer dan 60.000 vierkante meter getuft tapijt per dag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud