Advertentie

AT&T duikt in het rood door buitengewone posten

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse telecomgroep AT&T heeft over het derde kwartaal van 2004 een nettoverlies geleden van 7.115 miljoen dollar of 8,95 dollar per aandeel tegen een winst van 418 miljoen dollar of 53 dollarcent in de vergelijkbare periode vorig jaar. De resultaten over het derde kwartaal zijn inclusief een impairmentlast voor het traditionele lange-afstandnetwerk, herstructureringskosten en overige lasten.

Exclusief deze buitengewone posten werd in het derde kwartaal een winst geboekt van 593 miljoen of 75 dollarcent per aandeel. Analisten waren gemiddeld uitgegaan van een winst per aandeel ex-items van 51 dollarcent. Dat heeft het telecomconcern donderdag bekendgemaakt in een persbericht.

De omzet van AT&T daalde in het derde kwartaal met 11,7 procent op jaarbasis naar 7,6 miljard. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal was de omzet evenwel onveranderd. Analisten waren gemiddeld uitgegaan van een omzet van 7,3 miljard.

'Onze resultaten in het derde kwartaal laten een significante voortgang zien van de transformatie naar een betere kostenstructuur en een effectiever businessmodel voor de toekomst. Onze voortdurende focus op klantenervaring leidt tot marktverbetering bij onze dienstactiviteiten terwijl de investeringen in processen en systemen belangrijke productievoordelen opleveren', aldus afgevaardigd bestuurder David Dorman van AT&T.

AT&T herhaalt de guidance voor de kapitaaluitgaven in 2004 van 1,8 miljard dollar. Ook de doelstelling om een 'EBITDA-exclusief-kapitaaluitgaven' van 4,8 miljard dollar te realiseren wordt gehandhaafd. Verder stelt AT&T voor het vierde kwartaal te mikken op een operationele marge van ongeveer 20 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud