Atenor desinvesteert Matlift

(tijd-nieuwslijn) - De groep Atenor, die actief is in vastgoed en private equity, laat alle kraanverhuuractiviteiten van haar indirecte dochter Matlift over aan N.V. Michielsens. De activiteiten van Handling Matlift, een zusterbedrijf van Matlift, zijn stopgezet. Dat meldt Atenor in een persbericht. Beide operaties zullen in de tweede jaarhelft van 2004 een netto-impact van 1,12 miljoen euro hebben op de geconsolideerde rekeningen van Atenor.

Matlift en Handling Matlift zijn beide 100%-dochters van Matermaco, een onderneming die gespecialiseerd is in de distributie van allerhande werf- en landbouwwerktuigen (Matera) en in de verhuur van kranen (Matlift) en goederenbehandelingstuigen (Handling Matlift).

Matlift nam in 1999 de activiteiten van Manutention Migeotte over en Handling Matlift die van Entreprises Migeotte. Sindsdien kenden deze bedrijven aanhoudende moeilijkheden. Hun marges en marktaandelen liepen sterk terug door de scherpe concurrentie. In de eerste jaarhelft wogen beide ondernemingen voor 2,15 miljoen negatief op de resultaten van Atenor. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers meldde Atenor op Matlift een uitzonderlijke afschrijving van 1,56 miljoen te boeken.

Algemeen directeur Stephan Sonneville wou niet zeggen hoeveel Atenor voor de verkoop krijgt. Dat bedrag wordt volledig aangewend voor de afbetaling van de lening, waarmee de overname destijds is gefinancierd. "We kunnen met dat bedrag die lening net niet volledig afbetalen, er is een klein verlies dat in die 1,12 miljoen zit. Tussen 1999 en 2003 genereerde Matlift voldoende cash-flow om aflossingen te betalen", zegt Sonneville.

Volgens Sonneville valt er geen enkel ontslag en neemt Michielsens alle 30 werknemers over. "Matlift is enkel in Henegouwen actief en in de kraanverhuursector is het belangrijk dat je nationaal actief bent, zoals Michielsens". Hiermee wordt Atenor alweer iets meer een vastgoedspeler en minder een private equity speler. Volgens Sonneville zal Atenor nog voor 31 december nieuws hebben over de vastgoedportefeuille.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud