Atenor onderhandelt over verkoop Pixel

(tijd-nieuwslijn) - Het vastgoed- en private equitybedrijf Atenor onderhandelt over de verkoop van het nog in aanbouw zijnde project Pixel in het Groot-Hertogdom Luxemburg. De verkoop aan een speler uit de vastgoedwereld, die mogelijk al in de komende weken afgerond wordt, zal een aanzienlijke impact hebben op het resultaat van Atenor.

Dat zei gedelegeerd bestuurder Stephan Sonneville in de marge van de aandeelhoudersvergadering.

'Het zou niet de eerste keer zijn dat we een gebouw verkopen nog voor het afgerond is', aldus Sonneville. Pixel is een van de zes vastgoedprojecten van Atenor die momenteel in aanbouw zijn. Samen zijn die goed voor 165.000 m2 en voor een investering van 85 miljoen euro. Het gebouw Pixel wordt opgetrokken op een terrein van 32 are op het Kirchbergplateau en telt 8.000 m2. Het grootste gedeelte daarvan (6.487 m2) is bestemd voor kantoren. Daarnaast komen er ook ondergrondse parkeergarages en een gelijkvloerse verdieping voor commercieel gebruik.

Volgens Sonneville zijn de vooruitzichten voor 2006 'erg gunstig'. De groep wil dit jaar zijn transformatie verderzetten naar een groep die zich uitsluitend bezighoudt met vastgoedpromotie. In de loop van 2005 verkocht Atenor al verschillende private equity-participaties, zoals Matermaco (materiaal voor de landbouw) en zijn filiaal Matera. Voor de Imag-groep, die motor- en vrijetijdshelmen produceert, moet Atenor nog een koper vinden. 'Ik heb maandelijks contacten met geinteresseerde kopers, vooral fondsen', zegt Sonneville. Voor de communicatiebedrijven D-Side en Publimail hoopt de gedelegeerd bestuurder tegen eind volgend jaar een koper te vinden.

Wat het Brusselse gebouw van de vroegere participatie Matermaco betreft, onderzoekt Atenor het om te vormen tot woongelegenheden met een klein gedeelte kantoren. 'Het gebouw is nog voor twee jaar verhuurd tegen een rendement van 20 a 25 procent. Het is een ideale situatie, het brengt ons veel geld op terwijl we de studie maken', zegt Sonneville.

Op de aandeelhoudersvergadering werden alle agendapunten goedgekeurd. Op een buitengewone aandeelhoudersvergadering stemden de aandeelhouders in met de splitsing van het aandeel in zeven, en met de hernieuwing van het mandaat om eigen aandelen in te kopen voor een periode van 18 maanden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud