Atenor plant vijf nieuwe vastgoedprojecten

(tijd-nieuwslijn) - De vastgoedgroep Atenor gaat vijf nieuwe vastgoedprojecten realiseren die goed zijn voor zo'n 120.000 tot 150.000 vierkante meter gebouwruimte. Het investeerde voor de grond en de bestaande gebouwen op die sites 85 miljoen euro. Voorlopig wil de groep zich toeleggen op de realisatie van die projecten. Als de private equity-deelnemingen verkocht zijn, plant de groep nog eens een reeks nieuwe projecten.

Atenor maakte van de voorstelling van de halfjaarrresultaten gebruik om de nieuwe vastgoedprojecten in detail voor te stellen. Atenor heeft de bestaande projecten van de laatste jaren, op Laurentide na (waar het hoofdkwartier van Atenor is), volledig gerealiseerd.

Atenor heeft twee projecten in Luxemburg. President is een project van 30.000 vierkante meter op de Kirchberg, op de plaats van de voormalige hoofdzetel van verzekeraar Le Foyer. Eind 2006 moet de eerste fase opgeleverd worden. Daarnaast mag Atenor, dankzij het winnen van een architectuurwedstrijd, een gemengd gebouw van kantoren en winkels van 8.000 vierkante meter bouwen. Wellicht start de werf half 2006.

'De Luxemburgse kantoormarkt kent een goede verhuurmarkt door de Europese en financiele instellingen. Daarnaast ontdekken steeds meer investeerders de markt, waardoor de verkoopsprijzen van projecten stijgen', zegt Stephan Sonneville, gedelegeerd bestuurder van Atenor.

De groep heeft ook 3 projecten in Brussel lopen. Het grootste project bevindt zich aan de kanaalzone, ongeveer aan de overkant van het Turn and Taxis-gebouw. Atenor kocht daar een site van 1,15 hectare met magazijen op die worden afgesmeten. 'De buurt wordt daar volledig herontwikkeld. Er is een BPA in de maak. We moeten hierop wachten. We willen een project dat voor ongeveer de helft uit kwaliteitswoningen bestaat en voor de andere helft kantoren'.

Atenor gaat ook 40.000 vierkante meter zetten vlak aan de ingang van het Zuid-Station. Dat zal deels uit kantoren en een hotel bestaan. Tot slot kocht het ook, schuin tegenover het Schuman-gebouw, het hotel Europa Crowne Plaza. Tot halfweg 2007 heeft Atenor de licentie van Crowne Plaza. Wellicht krijgt het gebouw erna een kantoorfunctie.

'We denken niet dat de Brusselse kantoormarkt sterk gaat groeien maar wij geloven wel in een vervangingsmarkt. Veel kantoorgebouwen zijn verouderd. Onze nieuwe gebouwen zijn goedkoper in onderhoud en energiekosten, en je kan er door een moderne indeling meer mensen op een gelijke oppervlakte laten werken. Ook de nabijheid bij het openbaar vervoer wordt steeds belangrijker', zegt Sonneville.

23899872

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud