Atenor verkoopt Laurentide voor 46 miljoen euro

(tijd-nieuwslijn) - De holding Atenor heeft het Laurentide-gebouw in de Noordwijk in Brussel verkocht voor 46,09 miljoen euro en een meerwaarde van minimaal 3,5 miljoen euro. Dat meldt Atenor in een persbericht.

'De meerwaarde kan nog met enkele miljoenen toenemen. Daardoor zou het nettoresultaat in 2004 rond het break-even punt liggen', zo zegt Stephan Sonneville, algemeen directeur van Atenor.

AGF Belgium Insurance en Assubel Arbeidsongevallen zijn de kopers van het gebouw. Het gebouw telt 14.000 m2 kantoren en 43 woningen met een oppervlakte van 5.000 m2. Het gebouw moet tegen eind 2004 klaar zijn. Export Vlaanderen neemt 31% van de beschikbare oppervlakte in. De perspectieven voor de verhuur voor de rest van het gebouw zijn gunstig. 'Er zijn al 4 appartementen verkocht en er zijn contacten voor alle appartementen', zegt Sonneville.

De meerwaarde die Atenor op het project realiseert schommelt tussen de 3,5 miljoen euro en enkele miljoen daarboven, afhankelijk van de verdere verhuring en de afloop van de werf. 'We hebben 18 maanden om alles te verhuren'. Door de realisering van dit project zal het nettresultaat van Atenor over 2004 rond het break-evenpunt schommelen. Sonneville sluit extra meerwaardes van andere projecten niet uit, waardoor de winst hoger kan uitkomen.

Atenor heeft de aankondiging van een nieuw project vertraagd. Er was eerst sprake om dit jaar nog een nieuw vastgoedproject in Brussel aan te kondigen maar dat wordt naar het einde van het eerste kwartaal van 2005 verschoven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud