Atenor verwacht snel groen licht voor project Premium

Stephan Sonneville, de gedelegeerd bestuurder van Atenor

De komende weken moet vastgoedontwikkelaar Atenor de stedenbouwkundige vergunning ontvangen voor het omvangrijke project Premium in de Brusselse kanaalwijk. De groep blijft van plan de werken op dat ogenblik te starten. Dat bevestigt Atenor in zijn tussentijdse verklaring.

(tijd) - De groep zet de ontwikkeling van haar projecten in portefeuille voorzichtig voort, ondanks de aanhoudende onzekere evolutie van de vastgoedmarkten, en meer bepaald de markt voor kantoorverhuur, aldus het persbericht.

South City

Atenor (40 procent) en haar partners bevinden zich al ver in de onderhandelingen voor de verkoop van de vennootschap South City Office Fonsny. Deze bezit een net afgewerkt gebouw van meer dan 13.000 m2 dat voor lange duur verhuurd werd aan Smals (27 jaar). Deze onderhandelingen zouden tegen eind juni rond kunnen zijn en dus een positieve impact hebben op de halfjaarresultaten. Gezien de omvang van het project en de participatie van Atenor, zal de positieve impact echter niet groot zijn.

Europa

De aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning die in december 2008 werd ingediend voor het project in de Wetstraat, is in april 2010 behandeld in het overlegcomité, volgens de normale procedure. Gezien de wil van het Brussels Gewest om de wijk van de Wetstraat een Europese betekenis te geven, heeft het overlegcomité zijn beslissing uitgesteld.

De vergunningaanvraag blijft wel geldig, zodat Atenor de mogelijkheid analyseert om de omvang van het project op te trekken. Naast dit stedenbouwkundige proces blijft de hotelactiviteit een positieve cashflow genereren, ondanks de economische situatie.

Victor


Het partnerschap 50/50 Atenor-CFE werkt verder aan de uitwerking van een omvangrijk gemengd project van kantoren, woningen en winkels op het 95 are grote perceel gelegen tegenover het HST-station van Brussel-Zuid. In de loop van 2010 zou een stedenbouwkundige vergunning moeten worden aangevraagd.

Hongarije

De stedenbouwkundige vergunning voor Vaci Greens in Hongarije zou de komende maanden uitgereikt moeten worden. De afbraakwerken van de oude gebouwen werden aangevat. Atenor analyseert de mogelijkheid om de werken van een eerste fase te starten in een huurmarkt die zeker actief is, maar waar de prijzen nog op een laag niveau blijven.

Roemenië

De dochtermaatschappij van Atenor, NGY, kreeg een vergunning voor de bouw van Hermes Business Campus, een geheel van meer dan 70.000 m2 kantoren boven de grond, in 3 fasen. De afbraakwerken van de oude installaties zullen over enkele weken afgerond zijn. NGY analyseert de mogelijkheid om de werken van een eerste fase te starten

Momenteel wordt de huurmarkt getroffen door een hoge huurleegstand. Het project Hermes Business Campus zou door zijn ligging en concept echter voldoende voordelen kunnen bieden om een huurder aan te trekken in de herlokalisatiefase.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud