Audi-baas Stadler ziet grote kansen in Azië

Audi wil na de groei in China ook in andere Aziatische landen voluit gaan. Vooral Zuid-Korea biedt potentieel. Dat heeft Audi-topman Rupert Stadler maandag in Seoel gezegd.

(belga) Audi kan in Azië profiteren van zijn bekendheid in China. "Van China gaat een afstraaleffect uit", luidt het bij de Duitse autobouwer. Audi verkocht vorig jaar in China meer dan 81.000 wagens, bijna 40 pct meer dan het jaar daarvoor.

Wereldwijd verkocht Audi het voorbije jaar 905.188 wagens. Volgend jaar zouden er voor het eerst meer dan een miljoen wagens worden verkocht. Het eerste kwartaal van dit jaar zijn alvast de verwachtingen ingelost. Audi wil dit jaar het niveau van de omzet en winst van het recordjaar 2006 behouden, om de komende jaren weer krachtig te groeien.

Stadler vertoeft momenteel in Korea. Hij maakt deel uit van een handelsdelegatie uit Beieren. Behalve in Korea ziet hij ook kansen voor Audi in India.

Sinds kort maakt de autofabriek in Vorst ook deel uit van de Audi-familie. Vanaf 2009 zal de kleine Audi A1 er exclusief van de band rollen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud