Autoverkoop PSA Peugeot Citroën stijgt licht

De Franse autobouwer PSA Peugeot Citroën heeft in de eerste helft van het jaar wereldwijd 1,764 miljoen wagens verkocht, dat is 0,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In het tweede kwartaal werden er 942.000 wagens verkocht. Dat is een stijging met 1,1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Dat meldt het bedrijf donderdag in een persbericht.

(tijd) Op de West-Europese markt daalde het aantaal inschrijvingen voor PSA Peugeot Citroën in de eerste zes maanden van het jaar met 2,2 procent tot 1,265 miljoen. De autogroep heeft in West-Europa nu een marktaandeel van 14 procent, tegen 14,5 procent in de eerste jaarhelft van vorig jaar. Peugeot heeft een marktaandeel van 7,4 procent, Citroën een marktaandeel van 6,6 procent.

Buiten West-Europa zag PSA Peugeot Citroen zijn verkoop wel sterk stijgen. De groep verkocht in de eerste jaarhelft 529.000 wagens, een stijging met 3,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop buiten West-Europa vertegenwoordigt nu 30 procent van de wereldwijde verkoop van de Franse autogroep.

Voor de het derde kwartaal verwacht PSA Peugeot Citroën opnieuw meer wagens te verkopen in West-Europa, dankzij de lancering van de nieuwe Peugeot 207. Buiten Europa rekent het bedrijf op een zelfde groeiritme als in de eerste helft van het jaar.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud