AvH boekt 17 miljoen euro meerwaarde op verkoop Leasing Bank Van Breda

(tijd-nieuwslijn) - De investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) boekt een meerwaarde van 17 miljoen euro op de verkoop van Leasing J.Van Breda aan BNP Paribas Lease Group.

De meerwaarde voor Bank J.Van Breda, de verkopende partij, bedraagt 22 miljoen euro. Dat meldt AvH in een persbericht. AvH heeft 75% in handen van Bank J.Van Breda, de nichebank voor ondernemers en vrije beroepen.

Leasing J.Van Breda, een 100% dochtervennootschap van Bank J.Van Breda, is gespecialiseerd in 'small ticket vendor lease'. Via internet biedt zij verkopers van kantoorapparatuur, informatica, telecommunicatie en medische toestellen snelle lease-oplossingen. Met een marktaandeel van 22% is Leasing J.Van Breda in België marktleider in dit marktsegment. Het bedrijf beheert een portefeuille van 233 miljoen euro met 28.000 contracten.

De beslissing om Leasing J.Van Breda te verkopen ligt in lijn met de strategie van Bank J.Van Breda om de leasingactiviteiten te verankeren binnen een internationale groep die zowel haar klanten als haar medewerkers toekomstmogelijkheden biedt, aldus het persbericht. De effectieve overdracht van de aandelen wordt verwacht tegen midden oktober.

Van Breda Car Finance, een andere dochter van Bank J.Van Breda, maakt geen deel uit van de overeenkomst. Zij blijft onafhankelijk actief als kredietmaatschappij voor klanten van autodealers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud