AvH verhoogt belang in Brinvest tot 93,7 procent

(tijd-nieuwslijn) - De investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) neemt het 31,2%-belang van Mercator Verzekeringen in Brinvest over voor 39,4 miljoen euro. Hierdoor stijgt het belang van AvH in Brinvest van 62,5 naar 93,7 procent. Dat meldt de groep in zijn trading update.

De investering heeft geen impact op de resultaten van AvH in 2004, aldus het persbericht. Het actief van Brinvest bestaat bestaat hoofdzakelijk uit beursgenoteerde aandelen (waaronder aandelen Almanij en Fortis).

Voorts verwacht AvH voor het boekjaar 2004 een winstgroei te kunnen realiseren in vergelijking met 2003. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de meerwaarde van 40 miljoen euro die AvH boekte op de verkoop van zijn belang in BIAC. Dat blijkt uit de driemaandelijkse trading update van de groep.

De baggerdochter DEME stevent voor 2004 af op een nettoresultaat in lijn met 2003, mee dankzij de in de eerste jaarhelft gerealiseerde uitzonderlijke resultaten. De internationale markt, zeker in het Midden-Oosten, blijft zeer actief, aldus het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud