Advertentie

Aviapartner koopt grootste vrachtspeler op Schiphol - update

De Belgische grondafhandelaar Aviapartner neemt op de Nederlandse luchthaven van Schiphol de vrachtverwerker Aero Groundservices over. Hierdoor wordt Aviapartner in één klap een van de grootste spelers in Nederland op het gebied van vrachtafhandeling.

(anp/belga) - Het Financieel Dagblad doorbrak het embargo over deze overname. Bij Aviapartner bevestigt men de transactie, maar financiële details wil men niet kwijt. De overname moet wel nog goedgekeurd worden door de bevoegde autoriteiten.

Aviapartner is in verschillende landen van Europa actief, vooral met de afhandeling van bagage. Vorig jaar maakte het bedrijf zijn strategie bekend, waarbij de nadruk kwam te liggen op de grote vrachtluchthavens. De uitbreiding op Schiphol past in die plannen. De Nederlandse luchthaven is de nummer drie in Europa inzake vrachtvervoer en de directie liet verstaan van cargo één van haar strategische speerpunten te willen maken.

"We hadden tot nu toe slechts veertien werknemers die zich bezighielden met luchtvracht op Schiphol. Daar komen nu 520 mensen bij", aldus directeur Theo Dilissen van Aviapartner. Zijn bedrijf was wel al een van de grootste afhandelaars van bagage van passagiers op Schiphol. Door de overname ontstaan ook synergievoordelen.

Aero Groundservices, dat alleen aanwezig is in Nederland, verwerkt jaarlijks ruim 400.000 ton vracht. "Het bedrijf is vooral sterk in het afhandelen van grote vliegtuigen uit Azië, verklaarde Dilissen. "Binnen drie uur na aankomst vertrekt een jumbo weer." Het Aziatische vrachtvervoer wordt beschouwd als een belangrijke groeimarkt.

Door de overname van Aero Groundservices zou het volume van Aviapartner Cargo stijgen met 43 pct, tot 1,392 miljoen ton. De omzet zou zelfs stijgen met 71 pct, tot 120 miljoen euro.

Aviapartner hoopt met Aero Groundservices sterk te staan in de verwachte consolidatie in de sector. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen stoten volgens Dilissen de afhandeling van vracht en bagage af. Uiteindelijk blijven er volgens hem drie grote partijen binnen Europa over. Aviapartner wil er één van zijn.

Overnames op Schiphol zitten er echter niet meer in, voorspelde Dilissen. "Er zijn geen kleine partijen meer over om op te kopen. We moeten groeien door het binnenhalen van klanten." Daarbij richt Aviapartner zich niet alleen op vrachtafhandeling. Het wil bijvoorbeeld ook de passagiersbagage van lowcostmaatschappij easyJet gaan verwerken.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud