Aviapartner sluit contract met MK Airlines in Oostende

MK Airlines heeft met Aviapartner Cargo een contract ondertekend voor cargoafhandeling in Oostende. Het gaat om zes vluchten per week met een B747-200 toestel. Dat heeft Aviapartner maandag bekendgemaakt via een persmededeling.

(belga) Aviapartner levert het volledige gamma van cargoafhandelingsdiensten aan MK Airlines in Oostende, met inbegrip van onder meer opslag, inventariscontrole, documenten voor import en export, cargo transport van en naar het vliegtuig en afhandeling van levende dieren. Sinds 17 juli verleent Aviapartner Cargo die diensten in een pakhuis dat exclusief aan MK Airlines werd toegewezen.

Het contract met MK Airlines is belangrijk voor Aviapartner. De af te handelen volumes verdubbelen en Aviapartner kan zo zijn positie op de Oostendse luchthaven verstevigen, zo luidt het.

MK Airlines voert voornamelijk bloemen, vis en groenten in voor Nederland en het zuiden van Groot-Brittanniƫ. De uitvoer is vooral toegespitst op geconsolideerde cargo voor Panalpina, Taag, Africa West en Demavia, voor Afrikaanse landen als Nigeria, Angola en Congo. Het gaat om ongeveer 50.000 ton per jaar. MK Airlines was in 2005 de grootste vrachtspeler in Oostende.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud