Aviapartner tekent contract met Chinese luchtvaartmaatschappij

Aviapartner heeft een contract getekend met Hainan Airlines voor de levering van cargoafhandeling en catering op de luchthaven van Zaventem. Hainan Airlines is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van de Chinese Volksrepubliek.

(belga) Vorige week is Hainan airlines gestart met een rechtstreekse verbinding op de route Brussel-Beijing/Shanghai die vier keer per week wordt gevlogen. Aviapartner Cargo zal het volledige gamma van cargoafhandelingsdiensten aan Hainan Airlines leveren inclusief vervoer van luchtvracht over de weg.

Een belangrijke reden voor de keuze van Aviapartner was het uitgebreide Europese netwerk waarover het beschikt (32 luchthavens in 5 Europese landen) en het feit dat de importvracht over heel Europa over de weg kan verzorgd worden, zelfs buiten dit netwerk.

In een mededeling spreekt Theo Dilissen, CEO van Aviapartner, 'van een fantastische aanwinst voor onze portfolio in Brussel'. Het brengt ook 'welgekomen volumes bij aan onze catering- en cargoactiviteiten'. Aviapartner met hoofdzetel in Brussel is de grootste onafhankelijke afhandelaar in Europa. In 2005 werden 22 miljoen passagiers behandeld, 210.000 vluchten en 913.000 ton goederen.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud