Avis Europe verwacht 7% lagere omzet in 1e halfjaar 2003

(tijd-nieuwslijn) - De autoverhuurder Avis Europe verwacht dat de omzet over het eerste halfjaar 2003 zowat 7% lager zal uitvallen dan over de overeenstemmende periode van 2002. Dat blijkt uit een 'pre-close season trading update'. Voor het hele jaar is Avis iets positiever geworden. De groep verwacht een omzetdaling met 4 tot 7%. In april was de vork voor de verwachte omzetdaling nog 5-10%.

Sinds het einde van de oorlog in Irak hebben de verhuurvolumes weer aangeknoopt met de trends van voor het conflict. De prijzen bleven in het tweede kwartaal onder druk, maar Avis verwacht enig herstel in de tweede jaarhelft door acties om de opbrengsten te verbeteren en op voorwaarde dat de vraag blijft verbeteren.

In de toeristische verhuursector gaat het vrij goed. Avis Europa kende een goede Pasen en de reservaties binnen Europa voor de zomer liggen nu zowat 10% voor op vorig jaar. Voor de langetermijnverhuur is er een herstel merkbaar sinds het einde van het Iraaks conflict, maar hier is er een achterstand van zowat 7% in vergelijking met vorig jaar. De prijzen hebben ook te lijden onder de zwakke dollar.

De zakensector blijft achterophinken in vergelijking met vorig jaar, als gevolg van de economische zwakte in Europa en de oorlog tegen Irak. Avis Europe verwacht dat ook in de voorzienbare toekomst de vraag in deze sector zal achterblijven.

In het persbericht zegt Avis Europe voorts dat de herstructurering van de back-office-activiteiten volgens plan verloopt. Ook de integratie van Budget zit op schema.

Over de eerste jaarhelft zal Avis, behoudens onvoorziene omstandigheden, een interimdividend uitkeren van 1,3 pence, tegen 2,0 pence over het eerste semester 2002.

19991593

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud