AVR in exclusieve gesprekken voor overname Van Gansewinkel

Het Rotterdamse milieubedrijf AVR voert exclusieve gesprekken voor de overname van zijn sectorgenoot Van Gansewinkel. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. In de wandelgangen is sprake van een overnamebedrag van 800 tot 900 miljoen euro. Dat wordt evenwel nergens bevestigd.

(tijd) De Nederlandse afvalophaler en -verwerker Van Gansewinkel ging eind deze zomer op zoek naar een partner.

De bindende biedingen op het bedrijf moesten begin december binnen zijn. Van Gansewinkel zit voor 73 procent in de handen van Leo van Gansewinkel. ING Corporate Investment bezit 20 procent en het personeel 7 procent.

Volgens onze informatie knoopten de verkopende partijen onlangs exclusieve gesprekken aan en zou AVR aan de andere kant van de tafel zitten. AVR is het grootste afvalbedrijf van Nederland en realiseert jaarlijks een omzet van ongeveer 500 miljoen euro. Het verwerkt meer dan 4 miljoen ton afval per jaar en stelt zo'n 2.100 personen tewerk. AVR is ook actief in het inzamelen van huishoudelijk afval en het recycleren. De stad Rotterdam verkocht vorig jaar het milieubedrijf voor 1,4 miljard euro aan de durfkapitaalfondsen KKR, CVC en Oranje-Nassau. De overname is een van de grootste 'deals' ooit in de Europese milieusector.

AVR is duidelijk uit op expansie. De Nederlandse groep toonde eerder dit jaar al interesse voor de overname het Vlaamse afvalbedrijf Indaver, maar ze haalde de tweede ronde niet.

AVR heeft in ons land drie vestigingen (Antwerpen, Schoten, Lommel). De vestiging in Schoten biedt de meeste diensten aan, gaande van afvalinzameling voor bedrijven tot behandeling van bedrijfsafval, bouw- en sloopafaval en huishoudelijk afval. De vestiging in Schoten zamelt ook papier in.

Van Gansewinkel is in grotere mate in België aanwezig. De Nederlandse groep stelt er zo'n duizend mensen tewerk. Ze haalt in ons land jaarlijks 400.000 ton afvalstoffen op. De Belgische omzet bedraagt meer dan 160 miljoen euro.

foto van gansewinkel

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud