Axa verhoogt belang in Leasinvest Real Estate

(tijd-nieuwslijn) - Axa Belgium brengt een vastgoedportefeuille van 49,10 miljoen euro in bij vastgoedbevak Leasinvest Real Estate. Daardoor stijgt de vastgoedportefeuille van de bevak tot 465,9 miljoen euro. Axa Belgium krijgt in ruil een pakket nieuw uit te geven aandelen van Leasinvest. Daardoor verhoogt de bank zijn belang in Leasinvest van 12,31 procent tot 28,9 procent.

In juli 2004 tekenden Axa Belgium en Leasinvest een overeenkomst dat Axa 1.154.047 nieuwe Leasinvest-aandelen zou bekomen door inbreng van vastgoed of vastgoedvennootschappen. Eens Axa alle aandelen in het bezit heeft, zou het een even belangrijke aandeelhouder worden als de holding Ackermans & van Haaren. 'Door de inbreng van de vastgoedportefeuille van 49,10 miljoen euro, is dat einddoel zo goed als volledig bereikt', zegt Jean-Louis Appelmans, gedelegeerd bestuurder van Leasinvest.

'Door die inbreng vervult Leasinvest 4 voorname doelstellingen', becommentarieert Appelmans de transactie. 'Deze verrichting past volledig binnen onze strategie, verstevigt verder onze positie als vierde grootste vastgoedbevak, verhoogt onze kapitaalsbasis om deze groei te financieren en verbetert de voornaamste financiele ratio's van Leasinvest Real Estate.

Leasinvest verwerft de aandelen van De Leewe NV, Warehouse Finance NV en Logistics Finance I NV. De Leewe heeft als voornaamste actief een kantorencomplex te Mechelen van ca. 14.000 m2 euro dat voor 15 jaar verhuurd is aan Wolters Kluwer Belgie. De reële waarde bedraagt 26,86 miljoen euro.

Warehouse Finance bezit een logistiek centrum in Mechelen van 6.000 m2 met een reële waarde van 5,22 miljoen euro. Ook dit gebouw is verhuurd aan Wolters Kluwer, voor een duur van 9 jaar.

Logistics Finance ten slotte bezit een distributiecentrum (opslaghallen en kantoren) van ca. 26.000m2 in Tongeren, met een reële waarde van 14,37 miljoen euro. Het centrum is verhuurd via een sale & rent back transactie met SKF voor 15 jaar.

Naast de transactie met Axa kocht Leasinvest Real Estates van promotor Leasinvest-Extensa een semi-industrieel gebouw in Vorst voor 2,7 miljoen euro inclusief het erfpachtrecht op de grond. Het gebouw is verhuurd aan Alcan België. De reele waarde bedraagt 2,65 miljoen euro.

Vorige week kondigde de vastgoedbevak aan dat het een belang van 51,13 procent in de Luxemburgse vastgoedbevek Dexia Immo Lux (DIL) en 100 procent in Dexia Immo Lux Conseil overnam van Dexia Bank Belgie en de groep Ethias. Leasinvest legde voor de belangen 111 miljoen euro op tafel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud