Axa ziet nettowinst 20% stijgen in eerste halfjaar

De Franse verzekeraar Axa boekte over het eerste halfjaar van 2006 een nettowinst van 2,73 miljard euro, een stijging met 20% in vergelijking met de 2,27 miljard euro over het eerste halfjaar van 2005. Dat meldt Axa vanmorgen in een persbericht.

(tijd) De nettowinst ligt een stuk boven de 2,39 miljard euro die de door persbureau Bloomberg gepolste analisten gemiddeld verwachtten.

'De sterkte van onze groep en de prestaties van de lokale teams plaatsen ons in een perfecte positie om Winterthur met succes te integreren', stelt Henri de Castries, gedelegeerd bestuurder van de Franse verzekeraar. Axa rondde recent een kapitaalverhoging van 4,1 miljard euro af om de overname van de Zwitserse verzekeraar Winterthur voor 7,9 miljard euro te financieren.

Volgens de Castries start Axa de tweede jaarhelft met 'goed momentum'. Over het eerste halfjaar overstegen de kapitaalmeerwaarden volgens Axa de prognose voor geheel 2006.

De tak levensverzekeringen zag de premie-inkomsten fors toenemen, met 22% tot 3,07 miljard euro. Schadeverzekeringen, de belangrijkste poot van de groep, moest het met een bescheiden groei van 4% van de inkomsten stellen tot 10,82 miljard euro. De combined ratio verbeterde 0,6 procentpunt tot 96,9%. Dat betekent dat Axa voor elke 100 euro ontvangen premies en financiƫle inkomsten 96,9 euro aan schade-uitkeringen, commissies en andere kosten moest uitgeven. De tak vermogensbeheer, ten slotte, zag de inkomsten 31% stijgen naar 2,09 miljard euro.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud