Baggergroep De Nul sleept contract van 100 miljoen euro in de wacht in Australië

Baggermaatschappij Jan De Nul uit Aalst heeft een contract van ongeveer 100 miljoen euro in de wacht gesleept voor de uitbreiding van containerterminal Port Botany aan de Australische oostkust.

(belga) - 'Het hele uitbreidingsproject heeft een waarde van 1 miljard Australische dollar (590 miljoen euro) en ons aandeel bedraagt ongeveer 100 miljoen euro', legt area-manager Guido Cockx van het baggerbedrijf uit. 'Het gaat om één van de grotere contracten voor onze groep'. De belangrijkste contracten voor het bedrijf zijn die in het Midden-Oosten.

Belangrijk is het feit dat de werken aan Port Botany zowel baggeren als civiele werken betreft. Het contract werd in de wacht gesleept samen met de Australische joint venture partner 'Baulderstone Hornibrook'.

De werken aan de containerterminal starten begin volgend jaar en zouden drie jaar duren. Voor het uitvoeren van de werken wordt hoofdzakelijk met Australisch personeel gewerkt, zo bepaalt de lokale wetgeving.

Port Botany, op ongeveer 12 kilometer van Sydney, wordt uitgebreid met 60 hectare. Daarvoor wordt acht miljoen kubieke meter zand opgespoten. Er komen vijf nieuwe loskades, met plaats voor de grootste containerschepen ter wereld. De haven ligt naast de startbaan van de luchthaven van Sydney, die ook op gewonnen land is gebouwd.

De Nul voerde eerder al werken uit in Australië, maar dan voornamelijk aan de westkust.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud