Banenverlies niet uitgesloten na fusie Deutsche Börse met Euronext

Bij een samengaan van Deutsche Börse met de meerlandenbeurs Euronext is banenverlies niet uitgesloten. Dat heeft topman Reto Francioni van Deutsche Börse gezegd. 'We zullen er alles aan doen om met nieuwe activiteiten en de vervanging van externen zoveel mogelijk banen te behouden.

(belga) Concreter kunnen we nog niet zijn, ' meldde Francioni in een brief aan het personeel die het financieel nieuwsagentschap dpa-AFX kon inkijken.

Vooral op middellange termijn kunnen door de geplande transformatie van het handelsplatform Xetra naar het NSC-platform van Euronext 'capaciteitsaanpassingen in sommige gebieden niet uitgesloten worden, ' luidt het in de brief.

Deutsche Börse zet intussen de gesprekken met de aandeelhouders van Euronext voort en die verlopen 'doorgaans positief'. De Duitsers hebben contacten gelegd in Nederland, België en Portugal. 'We zijn bereid een economisch redelijke prijs te betalen en compromissen te sluiten, ' zegt Francioni. Een volledig uitgewerkt fusieproject staat nog niet op papier. Het management van Euronext geeft momenteel de voorkeur aan een fusie met de New York Stock Exchange (NYSE).

Volgens een niet nader genoemd lid van de ondernemingsraad bij Deutsche Börse zouden bij een fusie met Euronext zowat 1.000 banen bedreigd zijn.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud