Banimmo haalt 22 procent meer huurinkomsten

Didrik van Caloen, de CEO van Banimmo - Foto LVA ©Lieven Van Assche

De vastgoedonderneming Banimmo heeft in de eerste negen maanden van het jaar zijn bruto huurinkomsten met 21,8 procent zien stijgen tot 12,73 miljoen euro. Voor heel 2008 mikt Banimmo nog steeds op netto huurinkomsten van meer dan 14 miljoen euro. Dat blijkt uit een persbericht.

(tijd) - De forse stijging van de bruto huurinkomsten is te danken aan een goede verhuuractiviteiten, in het bijzonder voor het gebouw Atlantic House in Antwerpen, dat eind 2008 een bezetting van 91 procent zal bereiken. De totale bezettingsgraad van de portefeuille bedraagt 89 procent.

In het derde kwartaal investeerde Banimmo 15,97 miljoen euro. Het partnerschap Grondbank The Loop in Gent heeft een terrein van bijna 4 hectare aan Ikea verkocht, waarop Banimmo een belangrijke meerwaarde zal boeken. Voor het einde van het jaar hoopt de groep de verkoop van twee activa te kunnen finaliseren.

Banimmo rekent op vrij goede resultaten voor heel 2008, ondanks de verslechterende marktomstandigheden. Met name de investerings- en desinvesteringsactiviteit is aanzienlijk verminderd.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud