Banimmo tegen 21 euro per aandeel naar de beurs

De vastgoedgroep Banimmo, gespecialiseerd in het herpositioneren van vastgoed, trekt dinsdag naar de beurs tegen 21 euro per aandeel. Dat is eerder aan de onderkant van de prijsvork van 20-23 euro.

(tijd) De inschrijvingen op de beursgang werden vrijdag vervroegd afgesloten. De vraag naar aandelen was 1,4 keer groter dan het aanbod. De groep haalt 55 miljoen euro op, exclusief de overtoewijzingsoptie.

78,5 procent van de aangeboden aandelen komt in handen van institutionele investeerders, de rest is voor particulieren bestemd. Enkel de tranche voor institutionelen was overingeschreven. Particuliere beleggers krijgen dus alle aandelen die ze vroegen.

Banimmo spitst zich toe op panden die een grondige opfrisbeurt nodig hebben of herontwikkeld worden. Die koopt het op, renoveert het volledig en verkoopt het: een cyclus die vijf a zeven jaar in beslag neemt.

De vastgoedgroep met hoofdzetel te Zaventem heeft momenteel 24 vastgoedeigendommen (in verschillende fasen van herpositionering) in zijn bezit. Samen waren die op 30 april goed voor een totale waarde van 281 miljoen euro. Ter vergelijking, op 31 december 2007 bedroeg de waarde van die portefeuille nog 241 miljoen euro.

Op dit ogenblik heeft de Franse groep Affine 65 procent in handen, het management 35 procent. Het management zal na de beursgang nog 26 à 27 procent controleren.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud