Banimmo verlengt bod op vastgoedcertificaten North Plaza

De vastgoedontwikkelaar Banimmo verlengt zijn bod op de vastgoedcertificaten North Plaza tot en met 22 januari. Het bod is nu ook niet langer voorwaardelijk. Dat wil zeggen dat Banimmo alle aangemelde certificaten zal overnemen, ongeacht het aantal.

(tijd) - Voorheen stelde Banimmo de voorwaarde dat ten minste 75 procent van de certificaten North Plaza aangemeld moesten zijn in het bod. Het bod, dat ongewijzigd blijft op 192 euro per certificaat, loopt nu vier dagen langer dan gepland.

Rond North-Plaza is er momenteel een complexe biedstrijd aan de gang tussen enerzijds Banimmo en anderzijds het Franse GE Real Estate. Banimmo had eind december aangekondigd zijn bod op North Plaza te verlengen. De vastgoedgroep bleef toen bij haar oorspronkelijke bod van 169 euro per certificaat.

Hoeveel GE Real Estate op tafel wil leggen voor North Plaza is niet bekend. GE Real Estate heeft dit enkel bekendgemaakt aan KBC, de beheerder van het North Plaza-certificaat. KBC had de gesprekken met GE Real Estate aangeknoopt omdat het het oorspronkelijke bod van Banimmo te laag vond.

Banimmo raadt de certificaathouders aan het bod van 192 euro te aanvaarden, 'eerder dan de afloop af te wachten van de onderhandelingen die aan de gang zijn tussen Immo-North Plaza en GE Real Estate France'. De groep wijst erop dat certificaathouders door Banimmo op korte termijn in cash betaald worden, terwijl de onderhandelingen tussen het certificaat en de Fransen 'talrijke onzekerhroleden inhouden' en de betaling pas zal gebeuren na afloop van een lang proces en inhouding van een roerende voorheffing van 15 procent.

De groep wijst erop dat het lang niet zeker is dat de onderhandelingen met GE tot een goed einde komen. Als er al een akkoord komt, zal het nog maanden duren vooraleer certificaathouders uitbetaald worden, aldus Banimmo.

Dieter Snoeck
dieter.snoeck@tijd.be

Peter De Groote
peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud