Bank Delen neemt Rampelbergs over - update

(tijd-nieuwslijn) - Bank Delen, voor 75 procent in handen van Ackermans & van Haaren (AvH) neemt de beursvennootschap Rampelbergs & Cie over. De operatie heeft de goedkeuring verkregen van de CBFA en moet de positie van Delen op de Brusselse markt versterken. Financiële details wil de investeringsmaatschappij niet vrijgeven.

Zowel de klantenaanpak als de beheersfilosofie van beide huizen is erg vergelijkbaar', zegt Ackermans & van Haaren in een persbericht. Delen en Rampelbergs werken sinds 2004 nauw samen. Bank Delen verwerkt de beursorders op Euronext en de effectendeposito's van Rampelbergs.

Na de overname stijgen de klantentegoeden bij Bank Delen tot meer dan 9,5 miljard euro, en zal de groep op de Brusselse hoofdzetel 25 beheerders in dienst hebben. Rampelbergs & Cie, dat in 1928 gesticht werd door Jean Rampelbergs, heeft momenteel ongeveer 550 klanten voor in totaal meer dan 120 miljoen euro beheerd vermogen.

Door de overname verhuist Rampelbergs & Cie van de huidige zetel in Sint-Lambrechts-Woluwe naar die van Bank Delen op de Tervurenlaan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud