Barco boekt miljoenencontract met Sagem en Airbus

(tijd-nieuwslijn) - Barco heeft een naar eigen zeggen heel belangrijk contract afgesloten met het Franse Sagem voor de ontwikkeling en levering van Onboard Information Terminals (OIT's). Deze OIT's worden geïntegreerd in de Airbus A380, het grootste commerciële lijnvliegtuig ter wereld. De nieuwe OIT's worden gebruikt door de cockpitbemanning van de A380 als elektronische versie van vluchtdocumenten. Barco verwacht dat dit nieuwe order een omzet zal genereren van meer dan 17 miljoen dollar over de twee volgende decennia, meldt het bedrijf in een persbericht.

De nieuwe OIT bevat een 12" LCD scherm dat duidelijk leesbaar is in het zonlicht en dat optimale kwaliteit levert wat betreft helderheid, contrast en weerkaatsing. Verder beschikt de OIT over een krachtige processor voor snelle verwerking van gegevens. De door Barco ontwikkelde OIT biedt de bemanningsleden van de cockpit een ergonomisch platform bestaande uit een aangepast toetsenbord, een "tracking ball" en muis. Verder beschikt het systeem over een configureerbaar bijkomende inputmogelijkheid die gebruikers toelaat snel en gemakkelijk informatie te raadplegen met een minimum aan aanslagen.

De Airbus A380 wordt in dienst genomen in 2006. Elk vliegtuig zal over twee OIT's beschikken, een aan weerszijden van de cockpit. Momenteel heeft Airbus toezeggingen voor de levering van meer dan 126 A380 vliegtuigen. De OIT wordt gebruikt voor de on-lineraadpleging van de onderhoudsboeken, de veiligheidsvoorschriften, de back-ups en andere vitale informatie. De OIT is een belangrijk onderdeel van het grotere Network Server System dat ontwikkeld wordt door Sagem.

Omwille van hun succesvolle samenwerking gedurende dit project en andere projecten in het verleden, hebben Sagem en Barco beslist een overeenkomst op te zetten voor samenwerking wat betreft de definitie en de ontwikkeling van een volledige OIT productlijn voor de volledige Airbus-markt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud