Barco herstructureert divisie BarcoProjection

(tijd-nieuwslijn) - De beeldbewerkingsgroep Barco splitst de divisie BarcoProjection op in drie divisies. Daardoor stijgt het totaal aantal divisies tot 5. Voor het eerst doet ook een niet-Belg, de Amerikaan Dave Scott, zijn intrede in het directiecomité van Barco.

Dat deelde Barco mee. Barco Control Rooms, Barco Media & Entertainment, Barco Presentation & Simulation zijn de nieuwe divisies naast het huidige BarcoView en BarcoVision.

"Eigenlijk verandert er niet zoveel. De drie nieuwe divisies waren al een onderdeel van BarcoProjection, dat instond voor het grootste deel van de omzet van Barco. De overkoepeling van BarcoProjection verdwijnt. We gaan hierdoor meer per divisie rapporteren", zegt Jean-Pierre Tanghe, persverantwoordelijke bij Barco.

Met de nieuwe structuur wil Barco zich nog meer tot de noden van de markt richten, zo luidt het. De groep wil nog dichter bij haar klanten gaan staan en haar aandeel in verscheidene markten vergroten, zonder daarom de kosten te verhogen. Bedoeling is meer flexibel te werken binnen de verschillende filialen en regionale organisaties. Zo zouden de verkopers verschillende productgroepen gaan aanbieden, terwijl ook ondersteunende functies als marketing, communicatie, HR-management en financiële diensten worden gecentraliseerd per regio. Woordvoerder Jean-Pierre Thange: "Er verdwijnen geen functies, maar er worden wel toekomstige kosten bespaard. In plaats van nieuwe mensen te moeten aanwerven, worden de verantwoordelijkheden herschikt".

Daarnaast doet voor het eerst ook een niet-Belg, de Amerikaan Dave Scott, zijn intrede in het directiecomité van Barco. Scott is President North America voor BarcoProjection en zal die functie combineren met zijn huidige taak als Executive Vice President BarcoView USA en COO van Command & Control.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud