Barco levert China 300 digitale projectoren

Barco heeft in China een contract gewonnen voor de levering van ruim 300 digitale filmprojectoren. Dat meldt Barco in een persbericht. De waarde van het contract wordt niet gegeven.

(tijd) Barco tekende het contract vandaag met Guangdong Dadi Digital Cinema China. Die laatste zal instaan voor de plaatsing van de projectoren, waarvan er al 100 besteld zijn die in de komende 18 maanden geinstalleerd zullen worden. Guangdong Dadi Digital Cinema Chain is een 100% dochter van Sino-I, een beursgenoteerd bedrijf uit Hongkong, dat actief is in IT-gerelateerde activiteiten in China.

Guangdong is de dichtstbevolkte provincie van China met meer dan 90 miljoen inwoners, en grenst aan Hongkong.

'Met deze eerste grootschalige commerciele roll-out heeft China, die momenteel de op één na grootste digitale cinemamarkt is, een beslissende stap gezet naar de digitalisering van meer dan 10.000 bioscopen', zegt Barco in het persbericht.

Barco, dat de laatste twee jaar een marktaandeel in digitale cinema van bijna 100% in China heeft opgebouwd, zal haar kantoren in de provincie Guangdong uitbreiden om de roll-out van Guangdong Dadi te kunnen ondersteunen. Barco telt 300 werknemers in Groot China.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud