Barco verkoopt afdeling Prints aan aandeelhouders Elprinta

Barco heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders van Elprinta, een producent van printplaten en multilayers, over de verkoop van de afdeling Prints van de divisie Barco Manufacturing Services.

(belga) Dat schrijft Barco in een persbericht. Barco verwacht dat de legale afhandeling van de verkoop nog enkele maanden in beslag kan nemen, maar de finale overdracht zou moeten gebeuren voor het einde van het jaar. Gepland wordt dat 57 van de 80 personeelsleden mee overstappen in de overname.

Voor het grootste gedeelte van de overblijvende 23 werknemers is door Barco een oplossing uitgewerkt, zoals brugpensioen en overplaatsing naar een andere afdeling binnen Barco. Voor de anderen is er nog geen oplossing. De productievestiging in Poperinge blijft behouden.

De afdeling Prints van de divisie Barco Manufacturing Services is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige printkaarten voor prototypes en kleinere reeksen. Elprinta, met hoofdzetel in Moeskroen, is al meer dan 30 jaar actief in dezelfde sector. Door de hoge complementariteit van beide bedrijven, biedt de overname Elprinta de mogelijkheid om haar aanbod wat betreft capaciteit en technische specificaties uit te breiden.

Verdere details over de verkoop worden niet vrijgegeven omdat de finale besprekingen nog niet afgerond zijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud