Barco verkoopt deel van onderaannemingsactiviteiten

Barco heeft een voorakkoord bereikt voor de verkoop van delen van zijn onderaannemingsdivise aan IPTE en Elprinta. De gesprekken zullen in de komende maanden afgerond worden. Financiele details worden nog niet vrijgegeven. Dat meldt Barco in een persbericht.

(tijd) Barco gaf reeds eerder aan dat het BMS van de hand wou doen omdat de marge heel wat lager ligt in vergelijking met de andere activiteiten van Barco en omdat BMS niet langer een kernactiviteit is. 'We kunnen printplaten en componenten evengoed buitenshuis bestellen, net zoals we ook geen eigen schoonmaakploeg hebben', verduidelijkt woordvoerder Jean-Pierre Tanghe. De onderaannemingsdivisie Barco Manufacturing Services (BMS) was jarenlang het zorgenkind van het West-Vlaamse technologiebedrijf maar na twee jaar herstructureren, waarbij vorig jaar nog 100 jiobs sneuvelden, is BMS dit jaar opnieuw winstgevend. BMS haalde in het tweede kwartaal een winstmarge van 5,7%. 'In deze sector is 4% al een sterk resultaat', zegt Tanghe.

BMS haalde vorig jaar een omzet van EUR 93 miljoen, waarvan ongeveer vier vijfde aan andere Barco-divisies wordt geleverd. De grootste tak - de productie van printplaten - komt bij IPTE terecht. Met een omzet van EUR 60 miljoen is dat de grootste overname in de geschiedenis van IPTE. De activiteit telt 400 werknemers in Poperinge en Kladno (Tsjechie).

Elprinta versterkt zich op zijn beurt met de overname van de activiteit Electronic Manufacturing - het aanbrengen van schakelingen op printplaten - goed voor een jaarlijkse omzet van EUR 6 miljoen. Elprinta, zelf gevestigd in Moeskroen, neemt 57 van de 80 personeelsleden in Poperinge over. Voor de resterende werknemers wordt een oplossing in de vorm van brugpensioen of overplaatsing uitgedokterd.

Voor de derde activiteit van de divisie, de productie van mechanische componenten, zoekt Barco nog naar een koper. 'Die gesprekken willen we voor het jaareinde afronden'.

Barco verwacht dat de verkoop een minwaarde met zich meebrengt. 'Maar dat zal gecompenseerd worden door de managementtijd die vrijkomt', aldus Tanghe.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud