Advertentie

Barco verwacht betere tweede jaarhelft

(tijd-nieuwslijn) - De technologiegroep Barco verwacht dat de tweede jaarhelft beter zal zijn dan de eerste. Dat zei CEO Martin de Prycker van Barco (foto) op een road show voor ING-klanten en werd aan Tijd-Nieuwslijn bevestigd. De groep kondigde tevens aan 50 banen te schrappen om kosten te besparen. Barco herhaalde tevens de doelstellingen voor het tweede kwartaal.

Voor het tweede kwartaal, dat traditioneel een goed kwartaal is voor Barco, rekent de groep op een omzetgroei van 15% tot EUR 175 miljoen in vergelijking met het eerste kwartaal. De bedrijfswinstmarge zou minstens 10% bedragen. Voor de tweede jaarhelft rekent de groep op een lichte verbetering van het resultaat. De omzet zou een beperkte stijging laten zien, wat zich dankzij de kostenbesparingen in een verbetering van de rendabiliteit moet vertalen.

In de tweede jaarhelft sneuvelen nog eens 50 jobs bij Barco, bovenop de 370 vorig jaar. Barco-woordvoerder Tanghe onderstreepte dat de schrapping van jobs op groepsniveau worden doorgevoerd. Het gaat voor een deel om stopzetting van tijdelijke contracten. Tanghe ontkende dat de ontslagen te maken hebben met de aangekondigde verhuis van volumeproductie naar het Midden-Oosten.

De Prycker zei ook dat er verschillende kleinere overnames (met een omzet tussen EUR 20 en 30 miljoen) in de pijplijn zitten. Hij liet verstaan dat grotere overnames enkel mogelijk zijn als de koers hoger staat. Tanghe voegde eraan toe dat geen enkel overnamedossier zich momenteel in de eindfase bevindt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud